Tråd:
Keso – blir ”vattnigt”???

Inlägg

@frag

Tack fär tips. Testade att värma keson i micron några minuter innan jag hällde den i durkslaget, verkade bli mycket mer vätska som släppte och ostkakan blev mindre blöt.(Y)

@gnurf

Olika falla ödets lott....:)

@najtantajtan

Det förklarar varför jag inte visste!! Jag behöver inte söka på det , jag har snarare motsatt problem :D Inte så upplyst problem det heller, men man får käka på och det är ju en angenäm uppgift :p

@gnurf

Low Carb High Fat :) Alltså Lågt Colhydrater Högt Fett :D En dietmetod som vissa förespråkar både ur hälsosynpunkt och/eller för viktminskning...man käkar inte ris, potatis, stärkelse (pasta, bröd) eller för mycket av vissa stärkelserika grönsaker...det finns hela koncept med olika faser man ska gå igenom. Finns HUR MYCKET som helst på Nätet att läsa...sök bara på LCHF...tex:

http://sv.wikipedia.org/wiki/LCHF-metoden

@najtantajtan

Ursäkt kanske är dum men är LCHF?:o

@gnurf

Har du gjort denna typ av LCHF ostkaka förr utan att det "vattnar" sig!?? Eftersom det är LCHF finns det troligtvis inte mycket stärkelse i vare sig botten eller ostsmet (men kanske en hel del ägg?) som kan binda vätska. Det är kanske helt normalt att Ostkaka a la LCHF blir lite vattnig!?? :)

@hogdala214

Pröva att få ut mer vätska från keson innan du blandar i. Du kan prova att lägga den i handduk och försiktigt trycka ur vätska.
Även vanlig ostkaka kna vassla sej och det brukar betyda att man har haft för bråttom att få ur vasslen ur ostmassan.
Hoppas det hjälper.

@frag

Kan någon hjälpa mig, vad händer? Lagade i fredags LCHF Ostkaka (blev god men,,,,) följde receptet och lät keson rinna av i en sil. I söndags tog jag samma recept men uteslät mandel och la i stark riven ost istället. Blev bra det med förutom att det båda gångerna blev ganska mycket klar vätska i botten på formen efter gräddningen. Lätt att hälla bort men ser lite "slabbigt" ut. Vad gör jag för fel? Behöver keson hettas upp före inblandning för att släppa mer vätska? (L)