:DHär kommer två Kaffekola recept, hoppas det liknar lite vad du söker?? Lycka till(Y)
Kaffekola
3 dl vispgrädde
2 msk snabbkaffepulver
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 msk smör
Här kommer en digital termometer eller karamelltermometer väl till pass. Låt kolan koka utan omrörning när sockret väl löst sig, då undviker du att kolan sockrar sig.
1. Lägg bakplåtspapper i en värmetålig form ca 18x25 cm.
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm och rör tills kaffet och sockret löst sig.
2. Låt sedan blandningen koka livligt utan lock, koka till 122° eller tills kolan klarar kulprovet. Det tar 30-50 min beroende på kastrullstorlek.
3. Ta kastrullen från plattan och häll ut kolan på plåten.
Skär eller klipp i bitar medan den fortfarande är ljummen.
Kaffekola 2
Tillagning
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
1 dl mörk sirap
1½ msk kakao
1 portionspåse espressopulver
½ tsk ättiksprit 12%
2 msk smör
Garnering:
chokladpuffar
Gör så här:
Blanda vispgrädde, socker, sirap, kakao och kaffepulver i en kastrull.
Rör om och låt sjuda i 20- 30 min.
Rör ner ättiksprit och smör i slutet.
Gör kulprovet för att se om smeten är färdig.
Häll i små formar, ischokladformar.
Toppa med chokladpuffar.
Låt stå kallt att stelna.
ps Hoppa över chokladpuffarna ds