Tråd:
Laktosfria panna cotta

Inlägg

@amoz

Håller med de som säger att det går lika bra med de laktosfria produkterna som de vanliga i de flesta recept, däremot när det gäller helt mjölkfritt (fritt från proteinen, vilket är mycket ovanligt att någon är intolerant mot för det är något man föds med till skillnad mot laktosintolerant som kan komma i vilken ålder som helst ) är det svårare att ersätta i recept.

@agnesantonia

Tack för tipsen! Det är lite konstigt att Valios laktosfri youghurt mår jag inte så bra av däremot Arlas laktosfri lättyoughurt känns jätte bra. Det är just youghurt som jag har saknat sedan jag slutade med mjölkprodukter. Getost och fårost har jag provat i mindre mängder och det går bra.{dance}

@kakan9

ICA och Coop har oftast Valios utbud och de har massor med laktosfria produkter. Bland annat cottage cheese som är som keso. Har inte din butik hemma be dem ta hem för det finns i deras sortiment. Det finns även en jättegod salladsost som jag brukar använda istället för fetaost.
Är jag glassugen någon gång brukar jag köpa laktosfri vaniljsås och vispa ordentligt och krossa godis och lägga i och sedan i frysen någon timme. Jag gör också alla recept som finns med laktosfria produkter, har hittills aldrig misslyckat med något. Testa dig fram.

@idea_

Såg i Buffé att Arla säljer laktosfri keso

@agnesantonia

Tack det skulle vara jätte kul med flera recept! Jag har inte sett keso vem säljer det?
<_<{waiting}

@agnesantonia

Hej chokladdesserten blev jätte god jag skulle bli glad för flera mjölkfria desserter även en allergiker vill variera!!! Det är så jobbigt alla goda recept är med keso cremefraish etc. som jag inte tål
Tack på förhand{eat}

@agnesantonia

Jag kan inte äta mjölk och mjölkprodukter vilket är rätt jobbigt ibland.Jag har samlat en del bra efterätt recept som fungerar utmärkt tex en chokladdessert som man gör på mjölkfrimargarin
Ingredienser
4 port
75 g smör
100 g mörk choklad (Finns mjölkfri)
2 ägg
1 dl socker
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen. Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt formarna svalna eller kallna, men inte helt for det ar ganska gott om de ar lite varma inuti.
Man kan sedan lägga olika frukter ovanpå och garnera med en klick gogreen visp eller oatlys vaniljvisp. Sist hade jag tinade blåbär på det var jätte gott
Lycka till :p

@agnesantonia

Jag kan inte äta mjölk och mjölkprodukter vilket är rätt jobbigt ibland.Jag har samlat en del bra efterätt recept som fungerar utmärkt tex en chokladdessert som man gör på mjölkfrimargarin
Ingredienser
4 port
75 g smör
100 g mörk choklad (Finns mjölkfri)
2 ägg
1 dl socker
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen. Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt formarna svalna eller kallna, men inte helt for det ar ganska gott om de ar lite varma inuti.
Man kan sedan lägga olika frukter ovanpå och garnera med en klick gogreen visp eller oatlys vaniljvisp. Sist hade jag tinade blåbär på det var jätte gott
Lycka till :p

@elpatron

Jag gjorde Panna Cotta på Terra Cotta med grädde o det blev jättebra (Y)

@linaolsson

Ja det blir jättebra! Har aldrig märkt någon skillnad när jag gör mina bakverk eller maträtter på laktosfria produkter (Y)

/ Lina

@camillap

Någon som gjort Panna Cotta på laktosfri grädde? Blir det bra?