Tråd:
Laktosintolerant -recepthjälp

Inlägg

@neworder

Tack för alla svar. Nu blev jag mycket klokare. Mycket snällt av er! :)

@busan37

Jag är laktosintolerant, det går bara bra att byta rakt av. Skånemejeriets produkter är bäst enligt mej. Mjölken är inte så söt. Valio har också många bra produkter. Skånemejeriers mjölk är helt laktosfri och smakar som vanlig mjölk, iallafall mellanmjölken. Har inte testat lättmjölken.

@ankung1

Hej! Jag är också laktoskänslig och brukar byta "rätt över" som någon skrev... Beträffande smaken på mjölken så anser jag att låglaktosmjölken är sötare, den laktosfria (i alla fall Arlas) är inte så söt och går fint att dricka, särskilt iskall!

Största skillnaden är väl att det blir DYRARE (N) men det får man ta - det är ju krångligare att framställa dessa produkter...

Hälsar Anki

@marilyn

Den laktosfria mjölken är sötare än vanlig mjölk men det går alldeles utmärkt att byta rakt av.

@irrevirre

Jag tycker inte det är någon skillnad alls. Har inte märkt något ännu i alla fall.

@sdmaya

Du kan byta det rätt av, jag har 2 döttrar som båda är laktosintoleranta.
Jag föredrar Valiosprodukter eller skånemejeriets.
Har både lagat mat och bakat med laktosfria och låglaktos produkter med gott resultat.:p(Y)

@marwis

Jag gjorde Tzatziki på laktosfri cremefraiche i helgen. Dan efter var den som rinnig mjölk. Det är första ggn som jag märkt ngt annorlunda jämfört med vanliga mjölkprodukter.

@tina_s

Hej! Jag tycker inte att det är någon större skillnad mellan laktosfritt och "vanliga" produkter. Ja, det går alldeles utmärkt att följa mängden i recepten och använda laktosfria produkter.

@fiolida

Jag har alltid haft krånglig mage, och ett tag trodde jag det var laktosen, så jag åt allt utan laktos. Jag tyckte det gick precis lika bra med dom produkterna som med andra. Det kan bli lite skillnad i smaken då de produkterna inte smakar riktigt samma som de vanliga. Men ingen större skillnad blev det enligt mitt tycke.

Lycka till!

@neworder

Jag har visst fått en känslig mage och ska undvika mjölkprodukter. Det finns många bra alternativprodukter har jag märkt i affärerna. Dock så undrar jag om det går bra att byta ut mjölkprodukterna rakt av i ett recept - t ex om det står 25 g smör i ett recept och byta ut det mot 25g laktosfritt smör om man ska göra en paj tillexempel? och likaså ta laktosfri mjölk när det i receptet står vanlig mjölk? Blir det någon skillnad i konsistens och smak i matlagning resp bakning? Någon som vet och har testat?

fundersam och tacksam för svar.