Eldig mexikansk soppa 4 pers
2 st gul lök
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta
2 msk olja
200 g köttfärs
cayennepeppar
1 burk kidneybönor, avrunna (250 g)
0,8 kg skalade tomater, på burk
0,75 l buljong
200 g Philadelphia Vitlök & Örter
1 knippa persilja, finhackad
Hacka löken grovt. Skölj paprikan, rensa bort stjälk och kärnor och skär upp i bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn köttfärsen tillsammans med löken. Krydda med salt och cayennepeppar. Tillsätt paprikabitar, vitlök, bönor och tomater med vätska och rör ned buljongen.
Låt soppan koka upp en kort stund. Tillsätt därefter hälften av Philadelphia Vitlök & Örter och låt smälta under omrörning på låg värme. Smaka av soppan med cayennepeppar så att den blir eldig.
Garnera med persilja och en sked Philadelphia Vitlök & Örter