Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!
ca 15min
Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
400 gram philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde, eller mellangrädde
6 st digestivekex
Tillagning
8 - 10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.