Tråd:
Ostsås som ”skär” sig..

Inlägg

@beckis83

okej tack för hjälpen! Får se om jag lyckas nästa gång..

@amoz

{clap}:DD

@vinciqator

It's all in the mind of the beholder.

@amoz

Skrivet av vinciqator den 5 sep 2010

Koka inte ostsås.

Hihi! Ja tänk så enkelt det kan vara!:DD

@vinciqator

Koka inte ostsås.

@amoz

Skrivet av vinciqator den 5 sep 2010

Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.

Phu! Du lägger verkligen ut texten så man får gnugga geniknölarna för att läsa ut vad det är du skriver egentligen!{silly}
Ser ju att du är ordentligt påläst, men risken är kanske att man tycker det är för komplicerat det du skriver. Tror du skulle vinna på att skriva lite enklare, eller har jag helt fel?

@vinciqator

Ost som tillsätts så skall helst vara grynpipig, annars kan såsen bli trådig. Den ska tillsättas efter det att såsens gjorts klar och helst vara kylskåpskall för att inte riskera temperaturseparation av ostproteinet som gärna bildat komplex med andra proteiner om värmen är för hög. Hård omrörning när osten tillsätts ger en viss marginal mot lokal separation.

@charlottat

Osten får aldrig koka, då blir den grynig. Sen finns det olika sorters ost som funkar olika bra, oh det får man prova sig fram lite till, beror ju på vad man gillar för ost oxå. men osten får aldrig koka.

@justinethyme

Jag gör så och har aldrig misslyckats..

@beckis83

har prövat de flesta olika sorter..men man ska alltså göra såsen helt klar innan man lägger i osten? Och inte koka den efter det?

@justinethyme

Vad använder du för ost?
Du gör väl såsen färdig och sen har i osten?

@beckis83

Jag älskar ostsås till pasta men ofta så skär den sig,eller blir grynig. Vad sjutton gör jag för fel?! Har jag för hög temperatur? Ska osten smälta ner långsamt i bechamelen för att bli sådär len och fin?