Tråd:
Pärongrädde/mousse?

Inlägg

@blom70

När jag gör päronfyllning vispar jag grädde och har i päronessens, grön karamellfärg och florsocker. Den blir aldrig grynig. Men väldigt omtyckt ;)

@gunillawestrin

Hej, ska prova detta imorgon. :)
2 tsk gelatinpulver
1 burk päronpuré (barnmatsburk)
1/2 dl socker
2 -3 msk koncentrerad päronsaft
2-3 dl grädde
Ev grön karamellfärg

Värm purén och sockret på låg värme. Rör ut gelatinpulvret i saften och låt det svälla några minuter. Rör i gelatinet, låt svalna. Vispa grädden och blanda ihop.

Har hört att denna ska vara riktigt bra till tårtor. :)

@fishtacowhore

Tack för tipset! :D

@husmusen88

http://bliminjast.se/2011/april/paronmousse.html gillar jag :)

@fishtacowhore

Hej jag hade tänkte mig att baka en prinsesstårta fast med päronsmak! Min plan var att använda sugarpaste med päronsmak och sedan använda lite päronessence i grädden (och lite grön hushållsfärg) men gjorde ett litet test och grädden blev hopplöst grynig :(
Funderar på att göra en päronmousse istället. Så nu undrar jag om någon här har tips och råd föe hur jag ska få till en god päronmousse som gärna är så gräddig som möjligt? :)