Tråd:
Paj med skagenröra

Inlägg

@stinalena

På min sida finns ett recept på kall gourmetpaj med räkor. Visserligen inte med skagenröra, men med annan god "gojja". Titta gärna in där om du har lust.

@rosen69

här kommer jag med ett super gott recept på paj med skaldjur.

Crabfishpaj
(0 röster)För 4-5 personer.

En väldigt god paj med räkor och crabfish.

Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning:
2 pkt crabfish á 227 g
2 dl ärtor
3 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
3 msk purjolök
2 msk chilisås
300 g räkor
Cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Dill

Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Avokado

Gör så här
Pajdeg: Blanda alltsammans till en deg och låt stå kallt ca 1 timme. Tryck ut i pajform och grädda i ca 25 min i 200 grader. Låt pajen kallna.

Fyllning: Blanda ihop alltsammans och smaka av. Lägg fyllningen ovanpå pajskalet, garnera och njut av denna paj.

@amika

Jag har recept på skagenröra bland mina recept. Jag tror det är en paj där om jag inte missminner mig. :)

@lattemaja

Den här funkar alltid jättebra!

Gör ett vanligt pajskal (se vilket recept som helst).
När det svalnat lägger du i en fyllning som består av hackade hårdkokta ägg (2-3 st), hackade räkor - så många du har råd med, men se till att de är torra och inte vätskar så mycket! - , créme fraiche, ca 3 dl av maxfetvarianten (light blir rinnig, tyvärr...), hackad dill samt salt och vitpeppar.
Bred ut fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt. Efter någon timme har fyllningen stelnat helt och du har en jättegod skagenpaj!

Vänliga hälsningar
Caroline

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr