Tråd:
recept på saffransill

Inlägg

@lisbethv

Skrivet av elpatron den 9 dec 2008

1 liter ättika
1 kg sill
1 näve saffran
salt

lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.

Blev indet vidare du men det kanske var fel saltmängd

@bakakaka

Skrivet av Eery den 9 dec 2008

här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar

Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

Det låter jättegott, det ska jag göra till jul. Jag älskar sill och vill ha många olika sorter på julbordet.

@elpatron

mitt är godast fast man inte kan tro´t (Y)

@eery

här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar

Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

@elpatron

1 liter ättika
1 kg sill
1 näve saffran
salt

lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.

@kicki60

har någon möjligen ett recept på saffransill