Tråd:
revbensspjäll

Inlägg

@mrsc

Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll:

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

8 pers.

2 kg, r-ben
salt
vitpeppar
1krm ingefära
(1 krm salvia)
3 äpplen i klyftor
10 katrinplommon
1 msk margarin
3 dl köttbuljong (tärning eller skinkspad)

Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna.
Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna.
Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp.
Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader
tills köttet är mört.
Tag upp köttet.
Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås.
Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål eller brysselkål.

Tillagningstid ca 1 3/4 tim.

@jas65

Hej!
Vanliga revbensspjäll som är enkla och recept från norge.
Inhandla stekpåsar för att ha i ugn.
Köp korta revben tror att det heter kare spjäll.
Låt spjällen bli rums varma
Krydda dem med grill krydda och ev spis kummin masera ( knåda) detta in i köttet rejält.
Placera dem i stekpåsen och stek dem i ugn på 175 grader under 1,5 timme.
Vänd påsen under varje 30 minuter.
Av såsen som blir red den med grädde och mjöl. Av njut detta med rödkål och kokt potatis

Ett kanon gott recept på Norsk ribbe
P.S Jag kommer också från Arvika D:S
MVH
Anders

@bolla85

okej de lät väldigt gott tack så mycket

@chocolate

Galet goda sticky spareribs från Leila Lindholms kokbok Guldkant på vardagen kan jag rekomendera (Y)

Ingredienser
Portioner: 6

3 gula lökar
½ vitlök
15 svartpepparkorn
5 kg färska tunna revbensspjäll
2 dl ljudt mudcovadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 bitar färsk ingefära
4 klyftor vitlök

Gör så här:
1. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
2. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 ½ timme.
3. sätt ugnen på 200 grader.
4. Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
5. Lägg dem på en ugnsplåt och penska med barbecue glaze, recept nedan.
6. Griljera spjällen i ca 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen. När glazen torkat in lite och fått färg är de färdiga.

STICKY BARBECUE GLAZE

1. Blanda muscovosocker, soja, honung och ketchup i en burk.
2. Skala och riv ingefäran och 4 klyftor vitlök och rör i den i glazen.

@bolla85

hej. är det någon som har ett bra recept på marinad till revbensspjällen som man ska ha på julbord.