Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll:
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll
8 pers.
2 kg, r-ben
salt
vitpeppar
1krm ingefära
(1 krm salvia)
3 äpplen i klyftor
10 katrinplommon
1 msk margarin
3 dl köttbuljong (tärning eller skinkspad)
Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna.
Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna.
Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp.
Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader
tills köttet är mört.
Tag upp köttet.
Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås.
Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål eller brysselkål.
Tillagningstid ca 1 3/4 tim.