Tråd:
Rimmad bog

Inlägg

@mammamodesty

hejsan jag rimmade skinkstek förra veckan o gjorde lite på en höft...

kokade ca 1½ liter vatten med 1-1½ dl salt... jag hade i salt lite i taget o rörde om i vattnet.. jag vill ha gansla salt kött så när det smakade "lagom" lär jag det koka upp ordentligt o svalna sen lade jag i skinksteken o lät ligga i 1½ dygn.. kokade sedan steken i nytt vatten men hade i lite salt i det.. även lök morot o några kryddpeppar korn fixk följa med i kött koket... minns inte hur länge det sjöd (det ska bara sjuda inte koka... men tippar på ca 1 tim /kg) gjorde rotmos till..... mmm... behöver jag säga att vi åt tills magen kändes fyrkantig...

lycka till... tala gärna om hur det blev... =)

@bumbis

Jag googlade på "rimma fläsk" innan idag och fick fram en del men jag var mest nyfiken om någon av oss hade något bättre. Ett tips var 4 l vatten, 250 g salt och 125 g socker som kokades och svalnade och sedan i med kötter 12-14 timmar. Sedan stå och vila några timmar i kylen utan övertäckning. Sedan koka som en juskinka, ca 1 tim/kg. Andra tillsatser behövdes inte. Jag provar någon dag och skriver sedan hur resultatet blev.

@bumbis

Bland alla matproffs här på MK, finns det ingen som vet?

@bumbis

Idag när jag var och handlade blev jag sugen på rimmat kött som man ska koka. Är det någon som vet hur man rimmar tex en skinkstek och hur längde den ska ligga och sedan hur länge den ska koka. Ca 1 kg.