hittade ett recept på svensk köttinformation. Kanske kan vara något för dig..
8 portioner
1,2 kg nötrulle
1 flaska mörkt öl el. porter
1 1/2 dl konc. svartvinbärssaft
1 dl soja
2 msk köttfond
1 gul lök, hackad
1 tsk timjan
10 enbär, krossade
10 svartpepparkorn
600 g morötter, i bitar
300 g palsternackor, i bitar
1 purjolök, skivad
1/2 dl rapsolja
salt och svartpeppar
6 dl kokspad
4 msk vetemjöl
1 1/2 kg mandelpotatis, skalad, kokt
Koka upp öl, saft, soja, fond, lök och kryddor.
Lägg ner köttet, det skall ligga trångt. Se till att vätskan täcker. Tillsätt ev vatten. Sjud under lock ca 1 tim. Vänd köttet, sätt i digitaltermometer och sjud till innertempperatur 80°. Låt kallna i lagen.
Sätt ugnen på 200°. Lägg rotsakerna i långpanna. Ringla över olja och rosta ca 20 min. Vänd någon gång under tiden. Salta och peppra.
Sila kokspadet och mät av ca 6 dl. Koka upp och red med mjöl. Koka 3 min.
Pressa potatisen.
En portion ger 480 kcal (2,0 Mj) och 11 g fett