detta är från coops hemsida.. hoppas det är nåt sånt du menar!!
Cheesecake med saffran
ca 10 bitar
Ugnstemperatur 200º
Ingredienser
Botten:
100 g margarin eller smör
finns som ekologisk vara 180 g digestivekex (ca 12 st)
finns som ekologisk vara 1 tsk malen kanel
Fyllning:
½ g saffran (1 paket)
500 g ostmassa, slät - Kesella gourmet
finns som ekologisk vara ½ dl socker
finns som ekologisk vara 4 ägg
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
En cheesecake kan varieras både i smaksättning och tillagningssätt. Oftast är bottnen ogräddad, här är den gräddad och dessutom kryddad med kanel. Vidare är den typiska Philadelphiaosten i fyllningen utbytt mot färsk ostmassa, som gör anrättningen magrare, och smaksatt med saffran som ger vacker färg och är gott ihop med kanel.
Bottnen: Smält fettet. Krossa kexen fint. Blanda dem med kanel och fett. Tryck ut blandningen över formens botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt så att degen stelnar.
Värm ugnen till 200°C.
Fyllningen: Stöt saffranet med en sockerbit eller 1 tsk strösocker. Blanda Kesella, socker och saffran. Rör i ett ägg i taget. Häll fyllningen i degskalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Servera cheesecaken avsvalnad eller kall med bär eller sylt och ev vispad grädde.
Form: rund, helst med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter