Tråd:
Skrädmjöl

Inlägg

@smulpajen

Jag ska provbaka tekakorna på påsen iaf:) Kanske blir det ett recept för MK:p

@marwis

Efter som det är gjort på havre är det väl för lite gluten i för att bli bra att baka med utan att ha i någotannat mjöl. Hoppas att du kan få info från ngn kunnare på detta området!!

@smulpajen

Det verkar som det inte är ett så bra brödmjöl, eller har jag fel? Gör sällan varken välling eller gröt. Nej, jag vill BAKA BRÖD(L)!!!! Men vet inte bakegenskaperna på skrädmjöl. Har inte lyckats hitta någon info eller recept på nätet heller:'( Kanske får jag ge upp???:'(

@carol

Man kan byta ut en del av vetemjölet mot skrädmjöl när man lagar våfflor, sockerkaka, och drömmar. Man kan även laga gröt och välling på det.
Sambon min gillar nävgröt med fläsk, något jag inte äter men man kan laga vanlig gröt också.
Lycka till!

@smulpajen

Skrivet av NewDown den 18 sep 2008

Kolla med bappi här på matklubben hon använder det om man läser i tråden "varför inte göra som azlan_lena i vår fina matklubb"
Lycka till:)

Det ska jag göra(Y)

@newdown

Kolla med bappi här på matklubben hon använder det om man läser i tråden "varför inte göra som azlan_lena i vår fina matklubb"
Lycka till:)

@smulpajen

Jag har ingen aning om om man kan ersätta annat mjöl med skrädmjöl:o:'(

@newdown

Jag googlade på skrädmjöl och fick upp denna förklaring.

Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.
Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror.

@dystraior

Får jag bara fråga vad skrädmjöl är för sorts mjöl?

@smulpajen

Efter att ha mailat min Ica handlare om önskemål om stenmalet ekologiskt mjöl, har jag nu fått det! Det gick tre dagar så fick jag ett mail tillbaka att det var ordnat! Det var verkligen en fantastisk service(L) Tyvärr hade jag inte klargjort att det var framförallt vete och rågmjöl jag önskade, så han hade beställt skrädmjöl. Nu vet jag inte riktigt vad man kan baka av detta mer än tekakor:o
Finns det någon som vet och kan tipsa mig? Vill ju gärna kunna säga till min Ica Stig (han heter faktiskt så!) att det gick att baka goda bröd även av detta!:)

Heja ICA!