Tråd:
Smakråd inför ett slutprov!

Inlägg

@vampiresweety

Jag hade tänkt anvämda frukten att göra en dryck/saft liknande som kokas upp med stjärnanis/kanelstång & lite socker. Har tänkt försöka prov laga innan, om jag hinner {eat} Visst blir det de ;)

@gnurf

Hur tänker du dig anrättningen? Blir det frukt i gelé? Eller ska du bara glacera med gelé? Ovanpå en kaka? Någon gräddbaserad del av desserten utöver frukt/gelé?

Det finns ju vissa frukter som dessutom har en "nedbrytande" effekt på gelatin, dvs det finns risk att det blir rinnigt. Vet dock inte om det gäller honungsmelon/apelsin....

Ska du provlaga innan ditt slutprov?

*Många frågor blir det* {beauty}

@vampiresweety

Hej.
Jag undrar om någon vänlig själ vill ge mig ett litet smakråd inför mitt slutprov.
Jag har tänkt mig att göra en gelé till efterrätt med jul tema (passar ju bra med tanke på att julen nalkas), med smaker som saffran & stjärnanis samt eventuellt kanel. Då kommer min fundering om honungsmelon gifter sig bra med blandningnen eller om man ska ta apelsin istället?

Tack på förhand
// En blivande kock