En smal variant av pastasås bör vara en tomatsås med tex tonfisk. Bara bryna lök. Blanda i tomat och sjuda en stund. Blanda i tonfisk och smaka av med peppar å salt. Gott även på varma mackor...
Om man gillar avacado mycket så kan man mixa två avacados med en dl lätt creme fraiche, lite pressad citron, gräslök. I det blandar man räkor, Sedan blandar man såsen med pasta och äter kallt eller så värmer man upp det och äter det varmt.
Jag har improviserat ihop olika tomatsåser med en bas av krossade tomater alt. skållade hackade tomater tillsätt gul lök, vitlök och kanske någon annan grönsak som paprika och sqush. Färska chaminjoner passar också bra! För att göra såsen ännu mer matig så kan man tillsätta rivna morötter! Använd veg buljong som smakförstärkare! Minns att jag en gång använt vitt vin som smaksättare och det blev riktigt bra! Hur som helst - det går göra bra pastsåser helt utan creme fraiche och grädde! I min kokbok finns en tomatpaj där fyllning säkert skulle funka som pastasås om du inte vill/vågar improvisera..... :) LYCKA TILL!!!