Tråd:
Soya/soja

Inlägg

@ros

:)Tackar, tackar för alla tips(Y)

@jas65

silver svan soy sauce. En Filipinsk soya som finns att köpa i Asiatiska affärer, den är mild i sin smak.
Mvh
Anders

@ros

:)Tack för fler tips!(Y)

@carwid

Köpte igår en flaska ekologisk ljus soja " Pearl River Bridge" på Coop. Har inte smakat ännu, men det känns bra att köpa soja som inte är genmodifierad.

@ros

:)Tack för tipsen!(Y)

@asasto

Japansk soya:

Kikkoman soya innehåller bara sojabönor, vete, salt och vatten

Tamari innehåller också bara naturliga ingredienser även den gjord på sojabönor

Kinesisk soya:

Mrs Chengs soja innehåller Vatten, sojabönor, veteråvara (glutenfri), socker, salt, svamp

Dessa sojor brukar vara vanliga i matbutiken så det brukar inte vara svårt att hitta soja utan E-ämnen

Man kan marinera kyckling i alla dessa men det smakar ju olika kinesisk soya smakar ju inte som japansk och vice versa. Jag tycker ofta den kinesiska är mer koncentrerad så man får vara mer försiktig med den annars blir det lätt för salt. Jag gillartamari som är en ekologisk jäst soja den brukar gå att använda vid marinering av kyckling och liknande, nackdelen är väl att den är dyrare.

@ros

:)Hej på er och god fortsättning på det nya året(Y)

Vi var ett gäng på trettondagen som diskuterade vilka olika "sojor" det finns.

:oVissa har fler E-nummer än andra

Vilken soja ska jag använda för att marinera kycklingfilé och fläskfilé???

Jag vill använda en soja som inte innehåller massa E-nummer:D

Tacksam för svar och tips på god soja:)

Ha det så bra bland alla grytor och kastruller!
Mvh Ros