Tråd:
Vad hände?

Inlägg

@safir74

Hm, det kanske inte funkar med havregrädde? Läste att havregrädden inte är så fet ,13% som mest. Kanske kan det bero på det. Jag gör pannacotta på vanlig grädde och den är på 40% fett. Jag har även gjort pannacotta på den smaksatta grädden från Arla och den är 27% fet.

Kan du äta laktosfri grädde så kan du ju testa att göra pannacottan på det? Arlas laktosfria grädde ligger på 36% fett.

@littlejohn

Jag hade ett recept som jag följde och länge har de stått nu, ända sedan i fredagskväll.

@husmusen88

Har aldrig använt havregrädde (klarar inte av smaken) till pannacotta, prova vanligt laktosfri grädde istället och gelesocker ! Superenkelt!

Du kanske hade för lite gelatin eller inte lät det stelna ordentligt?

@littlejohn

Har gjort Pannacotta med bär för första gången och jag använde 5 dl havregrädde, strösocker och 3 gelatinblad. Gjorde som det stod i receptet. Den stelnade inte riktigt, blev som tjock vaniljsås!
Vad gick snett? Någon som har nån aning? (Måste annvända havregrädde för laktosens skull)