Tråd:
Varför släpper skorpan från brödet?

Inlägg

@bagarnjeppson

Hej,

Brödet blir bäst om den har en degtemperatur på ca 29grader. Prova med
att minska jästen med 25grader. Det verkar som du har för lågt falltal på
mjölet, tillsätt surdeg (tag en 1/2 tsk ättika 12%ig) när du gör degen, så
får du syran som du behöver i din deg.

Mvh

Kalle

@janelvis

När jag bakat bröden enligt nedanstående recept,så hade det bildats ett hålrum på c:a 1 cm under skorpan. Vad gör jag för fel?
Recept till 3 bröd i 2 liters formar.
50 gr flytande margarin
14 dl vatten
100 gr jäst
3 tsk salt
1/2 dl sirap, mörk
2 dl russin
14 dl grovt rågmjöl
12 dl vetemjöl
Köres 5 min i hushållsassistent
Läggs direkt i formar, jäser bara en gång till dubbla storleken, (ungefär full form ) Fortsatte jäsa när dom kom in i ugnen, till c:a 2 cm över formens kant.
65 min i 200 grader på mittfalsen med varmluft, ej under eller övervärme.
För mycket jäst ???
Undrar Janelvis