Ingredienser
• Marängbotten
4 äggvitor
2,5 dl socker
4-5 dl puffat ris (Vårgårdaris)
• Chokladkräm
1 dl mjölk
1-2 msk kakao
2 msk mjöl
2 äggulor
50 g margarin
1 dl florsocker
• Fyllning
chokladkräm (se ovan)
1 dl grädde (20%)
• Garnering
smält blockchoklad efter smak
Gör så här
Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda i det puffade riset.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 150 grader ca 1 timme.
Blanda mjölk, kakao, mjöl, äggulor, margarin och florsocker i en kastrull och sjud till lagom tjock konsistens. Krämen tjocknar även under tiden den svalnar.
Dela marängbottnen i två delar. Vispa grädden. Lägg chokladkrämen och grädden mellan bottnarna. Garnera med smält blockchoklad.