Hej!
Jag rekommenderar att koka spjällen dagen innan!
Ingredienser
1 ½ kg Vildsvins revbensspjäll
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, delade
1 msk salt
5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
20 svartpepparkorn
Gör så här!
Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Passar bra att förbereda dagen innan, ställ hela grytan i kyl över natten.
Tänd grillen i god tid. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat innan grillningen. Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 minuter per sida. Pensla med glaze mot slutet av grillningen
Glaze:
Honung- & ingefärsglaze:
½ dl honung, flytande
½ dl soja eller teriyakisås
½ dl chilisås
1 msk sambal oelek
1-2 msk färsk ingefära, riven
Smaklig spis Mats