Fläskfilépaj
Otroligt god och läcker!
Otroligt god och läcker!
Ett gott och enkelt surdegsbröd att baka
Går att frysa upp till ett år och ska förvaras färsk i kylskåp max 1 vecka i en tät burk
Pannacotta med chokladmousse Mmmm
En rolig rätt som måste förberedas
Det smakar som man var i italien
En stek med två olika sorters kött
Enkel rätt som inte gör bort sig och fisken blir lagom salt
Hålkakan är typisk för Västergötland och bakades förr på grovt mjöl till vardags och på finare siktat mjöl till helger och högtider. Traditionellt togs…
Skrädmjöl är rostat havremjöl som troligen kom till Sverige och Värmland med finländska nybyggare på 1500-talet. De slog sig ner i de värmländska skogarna…
Upplandskubben är ett bröd från 1920-talet som kokades på spisen – praktiskt när inte alla hushåll hade egen ugn. Brödet blir saftigt och hållbart.…
De första kringlorna bakades troligen av nunnor i Sydeuropa på 600-talet. Degrester formades till kringlor som skulle symbolisera bedjande barn med korslagda armar. Även…