Äppelsaft

Passar bra som måltidsdryck

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kg äpplen
  • 6 liter vatten
  • 1 msk vinsyra
  • 1 tsk bensoat
  • 5 dl socker

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och låt kallna, blanda i vinsyra och bensoat.
  2. Skölj och skär äpplena i bitar. (Gör inget om det kommer med kärnor) Slå vattnet över äpplena och låt stå i 3 dygn
  3. Sila sedan saften och rör i sockret. Slå upp på flaskor, gärna petflaskor, då går det bra att frysa saften.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tinjep

Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr