Bacardi Cocktail

Denna cocktail påminner lite om Daiquirin men sötas och färgas här av grenadin. Tydligen så skall the Supreme Court of New York 1936 ha fastställt att en Bacardi Cocktail måste blandas enligt receptet nedan och endast med Bacardi rom. Jag vill naturligtvis inte reta kapitalstarka amerikaner i onödan så receptet jag föreskriver nedan skall vara det korrekta, i alla fall enligt min källa. Måttet "stänk" i receptet skall enligt en bok jag har utgöras av 10 droppar. En annan bok säger 0.75 cl. Om dessa två olika bud i realiteten innebär samma mängd låter jag vara osagt. Min källas recept på denna drink föreskrev egentligen två stänk grenadin, men jag fann att 0.75 cl var alldeles tillräckligt. Eftersom begreppet "stänk" är omdiskuterat klarar jag mig nog undan en amerikansk stämningsansökan eftersom det viktiga i receptet torde vara förekomsten av just Bacardis rom och inte mängden grenadin. Nåväl. Grenadin finns i de flesta livsmedelsaffärer men dessa sorter innehåller oftast inte ett spår av granatäpple vilket egentligen skall vara grenadinets huvudingrediens. Vad jag har hört skall Monins Grenadin vara det bästa men det kan vara svårt att få tag på. Det från livsmedelsaffären duger åt mig tills vidare. Grenadin är dock extremt sött så mycket små mängder räcker i de flesta fall. Detta är en oerhört god cocktail som kombinerar de härliga aromerna i Bacardis rom, tillsammans med limens syrlighet och sötman av grenadin. Den ger en annan smaknyans än Daiquirin som ju sötas med den smakneutrala sockerlagen. Färgämnena i grenadinen ger ju samtidigt cocktailen en stark och mycket tilltalande röd kulör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 cl Bacardi ljus rom
  • 2 cl färskpressad limejuice
  • 1 stänk grenadin

Gör så här

  1. Måtta upp de olika ingredienserna i mätglas och häll i en shaker. Fyll shakern med is. Skaka kraftigt i 10-15 sekunder och sila därefter upp i ett kylt cocktailglas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept