Häggbärssaft

gammal men ny ,lite omständig med flera uppkok men resultatet blir fint .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 l häggbär
  • 6 dl socker
  • 1/2 l vatten

Gör så här

  1. Repa och skölj bären., lägg dem i en hink .
  2. Koka upp vatten och häll över bären.
  3. Täck grytan och låt stå kallt över natten
  4. Häll upp i en silställning och låt den själv rinna.
  5. Koka upp den avrunna saften .
  6. Lägg bärenmassan i spannen igen och häll den uppkokade saften över massan .
  7. Denna procedur upprepas 2 ggr .
  8. Mät nu saften, låt den koka upp i grytan .
  9. Tillsätt socker och koka och skumma .
  10. Häll upp på varma flaskor ,ställ svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tinjep

Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr