Halkans Julenubbe

Alltid trevligt att servera hemkryddad snaps till julmaten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 70cl rent brännvin
  • 10st kryddnejlikor
  • 2msk strösocker
  • 3st kanelstänger
  • 1st pomeransskal

Gör så här

  1. Blanda spriten med kryddnejlikor, socker, kanel och pomeransskal i en lagom stor flaska.
  2. Låt dra i rumstemperatur i 2-3 dagar.
  3. (Vänd flaskan fram och tillbaka ett par gånger per dygn.)
  4. Sila av spriten från kryddorna och tappa på en snygg butelj.
  5. Förvara i kylen.
  6. Serveras väl kyld.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tinjep

Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr