Hemmagjord glögg

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 liter svagdricka
  • 1,5 kg socker
  • 1 pkt kronjäst
  • 2 hg russin
  • 2 hg korinter
  • 1 kanlestång
  • 1 msk nejlikor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 bir pomeransskal
  • 1,5 hg sötmandel

Gör så här

  1. Häll alla ingredienserna i en damejeanne eller stor bunke. Skaka ordentligt, varje dag och låt den stå i ca 3 veckor. När jäsningen har upphört måste flaskan stå stilla så att glöggen klarnar. Man kan skynda på klarningsprossen genom att köpa klarningsmedel i en vinbutik. Efter detta är det bara att tappa upp glöggen på flaskor. Spara gärna någon flaska till nästa år den blir bara bättre och bättre.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Mangocolada

Precis så gott som det låter. En klassisk cocktail i dessertform med apelsin, mango och kokos som hjältar. Tillsätt bara sandstrand för maximal njutning.

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr