Kyckling med paprika sås och ris
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Många envisas med det svenska systemet med 4:or och 6:or när drinkar ska blandas. Jag menar emellertid att för att få den perfekta Mojiton bör endast 3 cl rom användas. Nästan oavsett glasstorlek. Det låter kanske märkligt men prova så får du se! Ofta tenderar bartenders att muddla myntan alldeles för hårt vilket gör att den släpper ut bl.a. klorofyll som kan göra Mojiton bitter. Detta menar bland annat den kände mixologen Chris McMillian på Bar Uncommon i New Orleans. Han hävdar att det inte är ett bevis på hur duktig bartender man är bara för att man kan muddla på ett snyggt sätt. Nej, för att myntan skall harmoniera perfekt med övriga ingredienser krävs ömsint hantering. Muddla myntan försiktigt, bladen skall absolut inte pulvriseras. Jag tar även upp detta i mitt recept på Mint Julep. Se för övrigt receptet på Mint Julep för mer information om krossad is. Se också http://www.imbibemagazine.com/Q-A-with-Bartender-Chris-McMillian angående hur man muddlar myntan. Det finns många sorters mynta men jag anser att grönmynta (lat. mentha spicata) blir godast i receptet. Det är också den sorten som de oftast säljer i livsmedelsbutiken. Vad gäller vilken sorts rom som man ska använda så är det en smaksak men jag tycker att Bacardi Superior blir bäst
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…
Cayennepeppar är starkt så ta lite i taget.
För dig som älskar pannkaka men inte använder mjöl
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
En längtan till Turkisk mat