Svartvinbärsbladssaft

Supergod dryck som passar till mat och annat. Väldigt läskande och god. Enkel att göra men ska stå kallt i 5 dygn innan den ska silas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl svartvinbärsblad
  • 1 citron
  • 2 påsar citronsyra
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 kg socker
  • 1/2 tsk natriumbensoat

Gör så här

  1. Skölj blad och skiva citronen. Lägg i en stor bunke eller kastrull. Koka ihop vatten, socker, citronsyra, natriumbensoat. Slå blandningen över bladen och sätt på lock. Låt stå kallt i 5 dygn.
  2. Sila i en silduk och slå över på rena flaskor.
  3. Jag brukar göra flera satser samtidigt.
  4. Blandas sen som saft, pröva er fram efter tycke och smak hur mycket saft och vatten ni vill ha i glaset.

Kommentarer

Misstänker att det ska vara liter istället för deciliter. Då går proportionerna ihop... Fast då blir det 3 liter blad som blir lite knepigare att plocka ihop jämfört med 3 dl!
Stämmer verkligen proportionerna för detta recept? verkar ju inte riktigt rätt att ha 2kg socker, 2 påsar citronsyra och så endast 1 ½ dl vatten. Annars är det ju ett intressant recept, de flesta recept är ofta på 2 liter blad och det är ju inte alltid man får tag på 2 liter svartvinbärsblad.

Liknande recept

@tinjep

Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr