Tråd:
Aladåb?

Inlägg

@walterego

Skrivet av piha den 20 nov 2013

Tack valterego. {bashful}

Inget att tacka mig för. Det var du som gjorde "grovjobbet".
Vill man inte ha persilja så är det ju bara att utesluta den?

@piha63

Tack valterego. {bashful}

@walterego

Skrivet av piha den 19 nov 2013

När jag sökte på google fick jag upp ett recept från ICA.
Det fanns i Buffé nr 12 1996.

Ingredienserna är:
rimmad fläsklägg
gul lök
morot
lagerblad
vitpepparkorn
gelatinblad
persilja

Kanske kan det vara nåt.
Vet tyvärr inte hur man länkar sidan.

Hoppas du hittar det du söker, lycka till.

http://www.ica.se/recept/aladab-pa-flasklagg-1724/

@piha63

När jag sökte på google fick jag upp ett recept från ICA.
Det fanns i Buffé nr 12 1996.

Ingredienserna är:
rimmad fläsklägg
gul lök
morot
lagerblad
vitpepparkorn
gelatinblad
persilja

Kanske kan det vara nåt.
Vet tyvärr inte hur man länkar sidan.

Hoppas du hittar det du söker, lycka till.

@annapatrik

ledig i helgen, ska ta fram ett recept då, vet att det finns i mormors gömmor

@lillawe

Kycklingsylta med fläsklägg
Om du skär det kokta köttet i lite större bitar i stället för att köra köttet i food processor, så blir det en aladåb.
Recept finns även i Rutiga Kokboken eller i någon äldre kokbok :)
Lycka till!

@nina11

När jag var liten åt vi alltid aladåb till jul. Min mormor gjorde en supergod sådan som jag verkligen saknar! Tyvärr finns det inget recept kvar och jag har sökt överallt på nätet efter något som kan påminna om den. Det finns en del recept på nätet men det ska inte vara med räkor, ingen kyckling, ingen persilja, ingen hummer, ingen dill... Gjord på fläsklägg ska den vara! Inga konstigheter utan bara gott kött (och gelantin såklart).

Nån som kan hjälpa mig? Nån som har nåt gammalt familjerecept liggande?