Kycklingsylta med fläsklägg

En lite annorlunda sylta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gödkyckling à1000 g
  • 2 rimmad fläsklägg med ben och svål
  • Vatten
  • Salt 2-3 tsk/liter vatten
  • 2 gula lökar
  • 6 kryddnejlikor
  • 15 svartpepparkorn
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 persiljekvistar
  • Gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av.
  2. Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen.
  3. Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna.
  4. Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.)
  5. Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen.
  6. Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet.
  7. Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor.
  8. Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna.
  9. Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in.
  10. När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.

Kommentarer

Jättegott. Serverade med rotmos.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…