Jag brukar göra pastgratäng i olika former men en favorit är en gratäng med kassler, svamp, paprika, purjoolök och en god ostsås, Blir utmärkt att frysa in och mättande!(Y)
Grytor av alla slag. Väljer man ris eller pasta till så kan man frysa en hel lunch i samma låda. Afrikansk kycklinggryta med ris är en höjdare.
Små portionspajer är också jättebra att frysa ner som lunchmat. Bara att ta med lite sallad till,
Jag brukar även frysa in pannkakor och potatisplättar. Potatisplättar går alldeles utmärkt att frysa fast det är en potatisrätt. Även när jag gör kroppkakor och kåldolmar gör jag storkok och fryser in.
Köttfärssoppa går bra att frysa (men helst inte med potatis i för det blir inte så jättebra), ärtsoppa går också bra.
Annars är ju lasagne kanon, chili con carne, spagetti med köttfärssås, wokat och nudlar, gratänger.
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
Här kommer några tips från mig:
Köttfärslimpa, stuvade makaroner och stekt rimmat fläsk, lasagne, köttfärssås och pasta, korvstroganoff och ris, strimlat kött i sås med ris, fläskpannkaka, pytt i panna...
Hoppas mina tips gett dig lite hjälp på traven.
Lycka Till!
Eva