Tråd:
Att lyckas med äggkräm/ zabaione

Inlägg

@irrevirre

sorry en fråga till. kan man använda rött portvin eller måste det vara vitt?

@irrevirre

Tack! Jag skall prova ditt recept Bernit!
En fråga till .... måste krämen serveras direkt eller kan det förberedas innan??

@bernit

Tvärtom tror jag du inte hade tillräckligt varmt för att zabaione'n skulle tjockna
Mitt recept:

4 äggulor
2 msk socker
2 msk portvin, marsalavin eller söt sherry
Och sedan bär !!!

Tillagning
Mät upp äggulor och socker i en liten kastrull. Vispa det vitt och pösigt. Vispa sedan i vinet, lite i taget. Obs! använd inte aluminiumkastrull till rätter med ägg, för då blir de lätt gråaktiga.

Sätt kastrullen på svag värme eller i en större kastrull med hett vatten och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Obs! Om värmen blir för hög stelnar äggen så att krämen skär sig

@jilliii

för varmt o inte vispade tillräckligt? jag bara gissar,,,,

@irrevirre

Puffelipuffpuff:-)

@farmoringer

jag har aldrig försökt att göra det. så tyvärr ingen hjälp härifrån..

@irrevirre

Hur gör ni äggkräm?
Jag testade igår och det blev bara ett skum som till slut delade på sig. Ett skikt skum och skikt vätska!
(3 äggulor, 1/2 dl socker och 3 msk vitt vin skulle vispas över vatten bad 3-5 minuter)

Vill gärna kunna!! Vad blev fel?
Och jag vill ha det som en kräm inte som skum.

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr