Tråd:
Baklängesmiddag på låtsas

Inlägg

@tanja-z

:) det är väldigt enkelt också att göra {cute}
här e en hemsida med ganska bra instruktioner {clap}

http://web-japan.org/kidsweb/cook/okonomiyaki/okonomiyaki03.html

@lenkan

Nej det har jag aldrig hört talas om, men det såg festligt ut!

@tanja-z

känner du till okonomiyaki? vissa kallar det japans pizza och andra pankaka .. jätte god och man skulle säkert kunna få den att se ut som en tårta :D med all sås o festligheter uppe på :D
här är en bild av en festlig okonomiyaki http://recipe.yimg.jp/images/recipe/D/E502281.jpg

@kakan1986

När jag var liten åkte vi till ett ställe som serverade glass men det var gjort så det såg ut som mat. Jag åt spagetti med köttbullar, dvs mjuk vaniljglass som spagetti och chokladglass med chokladbitar som köttbullar. Godaste glassen jag ätit och roligaste!

Tycker det låter jättekul! Vore roligt om du skriver sen hur du bestämt dig för att göra så kanske en annan får lite inspiration :)

@lenkan

Vad roligt att ni tycker att min idé är skoj och vill prova själva!
Och tack igen för alla förslag, jag börjar närma mig en bra meny

@blekegreven

Till ett knytkalas en gång gjorde jag smårgåstårts-bakelser med lite olika fyllningar och garnityr. En av sorterna var delvis fylld med en röd röra på soltorkade tomater och sedan täckt med vit fetaost-kräm... En av gästerna sa till mig sen att han misstagit detta för en gräddbakelse och blivit minst sagt förvånad vid första tuggan...{clap}

@lenkan

Laxtårta skulle kanske ha fungerat, men ingen fisk eller skaldjur får förekomma

@bumbis

Jag skulle göra en laxtårta till förrätt. Du kan göra den i olika lager så att det ser ut som en chokladtårta när du delar den. Låt fyllningen stelna lite så att du kan spritsa den som med grädde till en gräddtårta. Till efterrätt skulle jag göra creps men fylla den med något sött tex ananas, creme fraiche och vanlijsocker. Rulla ihop och strö över riven vit choklad som ser ut som riven ost när den gratinerats. Försöker komma på någon grönsak att dekorera tårtan med som ser ut som frukt eller bär men lyckas inte. Jättekul idé, kommer att låna den till kommande party.

@neta52

Jag trodde du skulle börja "bakifrån", dvs med efterrätten först och avsluta med förrätten, men jag inser nu att jag har missuppfattat det hela. Det här tycker jag är en jättekul idé och önskar dig lycka till med måltiden.

@amika

Jag skulle göra smörgåstårte bakelser till förrätt, vispa grädde och blanda med fint, fint riven parmesanost och täcka dem med och sen dekorera som en tårta, med physalis och vindruvor, kanske även göra en "ros" av parmaskinka?

Och sen till efterrätt så kanske en stekt sockerkaks skiva med bär på, som man "gömmer" under vit chokladmousse och dekorerar med någon liten räka som man själv gjort i sugarpaste?

Hoppas ni får en helt fantastisk kväll!

Mvh
Jonna

@lenkan

Jag har en idé om efterrätten som inte ska se ut som en efterrätt....
Vad tror ni om en falsk lasagne?
Lasagneplattor gjorda på antingen crêpes eller smördeg, med lager av hallonmousse, hallonsås och grädde emellan, lite vit chokladkräm och riven vit choklad ovanpå?
Kan inte det se ut som en lasagne?