Har skördat 30 l jordgubbar i eget land(L), varav de allra flesta ligger i frysen och väntar på att bli smoothies eller paj. Köpte en del som vi gjorde sylt på, både med och utan konserveringsämne.
Vi har 15(!) svartvinbärsbuskar (förra husägarna var lite fanatiska där), och än så länge har det blivit sylt av 4 l. Den ska ges bort till svärmor och mamma. Får väl smaka en liten burk själv för att se om jag tycker om det. Är annars av åsikten att svarta vinbär är godast direkt från busken.
Hallon har vi också mycket. Har kokat en omgång sylt, och resten fryser vi in. Plockade 3l skogshallon och gjorde sylt på - det är ju en hel del godare än trädgårdshallon och trevligt att lyxa med! (2x hallonsylt och vinbärssylt gjordes på samma dag, när det var 31º varmt ute!)
Summa summarum börjar det bli fullt i våra frysar... Nu blir det inte mer rårörd sylt i alla fall! (Fast den är godast).
Hoppas att det blir nog äpplen till en eller ett par omgångar äppelmos!! Vi fick inga äpplen i fjol, så det börjar tryta i förrådet.
Får jag ondgöra mig lite?? I detta land är natriumbensoat och kaliumsorbat beställningsvara på apoteket! Inte precis det besked man vill ha när man står med plockade bär som fort blir dåliga... Det enda som finns i mataffärerna här innehåller förtjockningsmedel - och det är ju inte alltid man vill ha det! Vinbären innehåller ju nog pektin av sig själva... och det är ju inte marmelad jag vill göra.