Tråd:
Bra tillbehör och/eller kombinationer – vad är gott till vad?

Inlägg

@majainorr

Är ett stor fan av stekt strömming så jag testade med lingonsylt och mos för bara ett litet tag sedan och trodde jag skulle tycka om det men, njae...
Är rätt konservativ - stekt strömming smakar bäst med kokt potatis och hemgjord dillsås!
Får väl försöka fler gånger så kanske jag vänjer mig...

Testa Sweet chili sås till tacos, smakar bra!

@ulrika91

Ädelost och pepparkaka - en klassiker. Helst Stiltonost.

Jag har mango chutney i tomatsåser och köttfärssåser. Passar bra faktiskt.

Och det kanske inte är så konstigt, men när alla andra äter sill - som jag inte gillar - så äter jag hela tallriken full med färskpotatis, gräddfil, gräslök och liten klick smör. Dödligt gott (nästan bokstavligt pga så mkt kolhydrater).

@123linnea

Apropå tidigare inlägg - GÅR det över huvudtaget att äta strömming utan mos och lingon???

Jag gillar kombinationen filmjölk och pepparkaka. Det är oerhört gott!!

@lunchdax

Hemlagat äppelmos till blodpudding (i värsta fall går hallonsylt också)
Gnuggad tomat och mkt gnuggad vitlök på knäckebröd med ringlad olivolja

hm... jag brukar inte gilla "konstiga" kombinationer. Inte heller att blanda saker - där är jag nog helt koko tycker många jag känner. Exv. går det absolut inte att äta grönsaker med samma gaffel direkt efter att man stuckit en kokt potatis eftersom de där smuliga potatisresterna på gaffeln förstör hela grönsaks-ätandet. Och sallad o mat (speciellt inte med sås) går inte ihop, utan först äter jag upp hela salladen och sen maten (eller tvärtom -inte blanda!!). hehe så är det med mig. Jag har väldigt känslig tunga för olika smaker och gillar inte när de blandas hej vilt. :P

@hillan66

Kall skivad färskpotatis med lök och kaviar på knäckemacka! En höjdare!!(Y)

@mooseella

Senap till köttbullar, kanongott.
Riven pepparrot i lingonsylten (helst rårörda) gott till strömmingen, strömming och lingonsylt är gott då det är kombinationen salt och sött som är gott.

@hillan66

Sweet chili till spagetti och köttfärssås! ...Går inte att vara utan när man väl börjat!(Y)

@frucaos

Jag tar gärna just mangochutney till makaronilåda! Fast maken ska ha lingonsylt.

Ädelost ska ätas på skånepepparkakor.

@towewiden

Om man tycker om att ha makrill i tomatsås på smörgås, prova ha vitlökspulver på.
Jättegott!

@mammzan

Finhackad gul lök , hovmästarsås till stekt sill (strömming) och potatismos, eller en stekt sill på grovbröd med lök och hovmästarsås, ummmm så gott.
Detta är inte unikt på någotvis, på marknader har de länge haft den kombinationen.

@shoutoutloud

äppelmos och smör till kroppkakor.{clap}

lingonsylt och smör till blodpudding.

lingonsylt blandat med kall mjölk.

@redd

Lingonsylt till havregrynsgröten, gör att känslan av tapetklister försvinner, och så är det en h-vetes massa c-vitamin, inte helt illa i förkylningstider.