Tråd:
Bröd till smörgåstårta

Inlägg

@soccermum

Skrivet av Transporter den 31 jan 2011

Formfranska är perfekt som botten. Jag har använt det i ca 15 år och sprayar det LITE med vatten innan jag lägger på fyllningen. Har aldrig haft problem med att de olika lagren geggar ihop sig. Men har själv ätit sådana när jag varit bortbjuden. Har även ätit motsatsen, den var torr och föll isär när man skulle äta. Plus jag har även smakat de som påminner om en dessert, mittenlagret var konserverad frukt (ej delad i mindre bitar och inget annat än frukten + spadet den legat i). De andra två lagren smakade svagt salt, kunde inte känna något annat pga den söta frukten.

Håller med! Har aldrig upplevt det som geggigt utan man sprayar ju endast för saftigheten och inte ett dugg mer! Klart man ska känna brödlagren och de olika fyllningarna tydligt och inte få alltsammans som en enda stor röra..
Jag tycker personligen tårtor med torrt bröd är tråkiga, det har man blivit bjuden på allt för många gånger men jag har aldrig sagt till värdinnan att jag tycker hennes tårtor är torra och tråkiga så vem vet-de som lovordat mina smörgåstårtor kanske egentligen tycker de är för blöta ;)

Håller också med någon som skrev att hon inte blandade ihop för många smaker, det gör aldrig jag heller utan har en tårta med köttfyllning och garnering och en med fisk- och skaldjursfyllning och garnering.

Men alla är olika och smaklökarna fungerar ju också helt olika så om man gör en tårta man själv är nöjd med så får det väl anses som att man iaf gjort sitt bästa efter eget tycke och smak oavsett vad andra tycker :P

@idea_

Gör alltid egna bottnar, kör på ett recept på grova te-kakor mamma fick av min barndomsgranne när jag var i tonåren. Bakar ut långpannestora bottnar, hur många beror på hur många som ska äta. :) Aldrig någon som gått hungrig från bordet efter den tårtan...

@chrisq

(Y)om du har tid kan du baka det själv men finns mycket gott färdigt bakat bröd gäller bara att låta det ligga ute lite o torka till en dag gammalt är bäst o snälla blöt aldrig brödet är fyllningen som gör det sysslar med detta i vardagen så vet hur svampiga tårtor smakar skulle aldrig sälja en sån tårta

@arneliese

Det fins ett recept på smörgåstårtbotten, rund .
har bakad den 2 gånger vill rekommendera den !!!!!
lätt att göra, bara en jäsning. Lycka till Luzy
UPPLADDAD AF EDELWEIS

@rumpkullan

Sen vi köpte bakmaskin så gör vi brödet själva till smörgåstårta.
Samma smak och luftighet som rostbröd men utan alla E-nummer och skit.

@marre73

Polarbrödet tycker jag är allra bäst,har undersidan uppåt så allt blir det så att fyllningen suger i sig allt.Franskor o landgångsbröd av alla de slag tycker jag är hemska,men som sagt det är en smaksak vad man gillar o är van vid.(Y)

@doctorwho

Formfranska är perfekt som botten. Jag har använt det i ca 15 år och sprayar det LITE med vatten innan jag lägger på fyllningen. Har aldrig haft problem med att de olika lagren geggar ihop sig. Men har själv ätit sådana när jag varit bortbjuden. Har även ätit motsatsen, den var torr och föll isär när man skulle äta. Plus jag har även smakat de som påminner om en dessert, mittenlagret var konserverad frukt (ej delad i mindre bitar och inget annat än frukten + spadet den legat i). De andra två lagren smakade svagt salt, kunde inte känna något annat pga den söta frukten.

@frokenviol

Köper helst mitt bröd på ett bageri då jag tycker de är godast. Har aldrig blött brödet när jag lagt ihop tårtan, brukar ha två olika saftiga röror och sedan garnera med pålägg som går igen i "rörorna". Försöker att inte blanda för mycket smaker.

@bumbis

Hönökaka har jag använt några gånger när jag gjort varm smörgåstårta och det var gott. Polarkaka tycker jag tar över i smaken då dom har någon brödkrydda i. Jag läste ett recept för ett tag sedan där man skulle blöta brödet med 3 dl....buljong. Det måste ha blivit en riktig gegga.Oftast köper jag färdigt smörgåstårtsbröd hos bageriet och har jag inte beställt innan så går det lika bra med formbröd utan kanter.

@erajscha

Citygross säljer smörgåstårtebottnar i olika former och storlekar.

@bakakaka

Jag använder alltid formfranska och skulle inte få för mig att blöta det med mjölk eller annan vätska. Polarkaka till smörgåstårta kan jag inte ens äta, tycker det är alldeles för sött. Men det är jag det, alla är vi olika, huvudsaken är ju att man själv gillar det man gör. {beauty}

@cassiopeya

Skrivet av redd den 31 jan 2011

Pensla eller spraya brödet?
Det förklarar alla degiga smörgåstårtor man fått under årens lopp.
Själv lägger jag upp bröden och låter dom torka till (jepp man får vända på dom) innan man skär av kanterna. Fyllningen mjukar upp den torra ytan men tar sig inte djupare in i brödet och förvandlar det till en gegga utan man kan fortfarande tydligt se lagren när man skär upp.

Nu säger jag inte att mitt sätt är bäst men alla uppskattar inte samma saker.

Jag har aldrig penslat eller sprayat heller, vill också se de olika lagren och känna de olika smakerna var för sig. Fast å andra sidan torkar jag inte brödet heller? Är det bra?

Lägger ihop tårtan dagen innan med en krämig fyllning och låter bottnarna suga åt sig så mycket de hinner innan det är dags att äta den. Garnerar strax innan det är dags att hugga in ;) Både jag och de som ätit tycker de är goda (L)