Tråd:
Buffé mitt i vintern?

Inlägg

@mistys

Vi har haft några buffeer och ett tips är dom färdigkryddade kycklingspetten som finns i frysdisken. Dom är jättegoda och fina. Bara fint kycklingkött. Värms/steks i ugnen på plåt och det blir som en liten sås runt så dom är perfekta att servera som dom är utan annan sås till. Mina gäster har alltid sagt mmmmmmm när dom äter dom:D Lätt att ta fram mer om det tar slut då dom ska stekas frysta och tar ca 10 min bara. Detta var bara ett tips på varmt. Sen kan du ju ha en mix av varma pajer,kallskuret frukter,ostar,bröd och potatissallad. Prova gärna ljummen potatissallad. Tror receptet finns på MK annars finns det på www.arla.se jättegod(Y)(Y)(Y) Den ska serveras varm men funkar även om den kallnar under tiden. Ett litet tips till om du är orolig för att dina kalla rätter inte tål att stå framme för länge. Många butiker, bla Willys säljer is i säckar för billig penning. Lägg i botten på ex en ugnsplåt och ställ kallskuret på. Lycka till.

@redd

Var på ett kalas på vintern där det serverades gulash soppa och bröd till, sedan fanns det kallskuret att ta som man ville, kändes väldigt lagom, man vart mätt på soppan och brödet och sedan smååt man av resten för att det var gott.

@idea_

Håller med föregående talare (siggemums), framför allt det där förslaget om en god soppa, kanske serverat med ett gott bröd och goda pålägg (L) och sen lite kaffe/te och valfri mängd fikabröd nån halvtimme/timme senare :D

@mellanbellan

Välkommen till Matklubben, och naturligtvis ska du ha en buffé om du vill det.
Denna buffe hade jag på vårt 100-årskalas ( vi fyllde 50 var) och det var så lättsamt. Köttet hade jag förberett flera dagar innan och resten kunde göras på morgonen och sen ställas fram strax före de förväntades komma. Det blev alltså kall buffe och kaffe och godsaker under eftermiddagen.
Mellans kalla buffé
När det sen blev kväll ställde jag fram olika gratänger, tacogratäng, räkcrepesrulle, matpaj osv och allt tog slut. Jag hade ju hoppats på lite rester till nästa dag men men:p Recepten till gratängerna hittar du hos mig men alla andra här på matklubben har också jättebra förslag förutom att du har säkert egna säkra kort att ta till. Lycka till!

@siggemums

Självklart kan ni ha buffe mitt i vintern. Jag har varit på flera och det har aldrig känts fel.

Det är gott om det finns med något tillbehör som är varmt. Om du vill ha det till så beror det ju på vilken sorts buffe du har tänkt dig men några förslag är ett par olika sorters pajer, eller en gratäng av något slag pasta,grönsak eller potatis eller kycklingspett som du värmer snabbt i ugnen. Lite annorlunda kanske men varför inte ha en riktigt god fisksoppa.Lycka till!

@busybee

Hej!
Jag är ny här och jag har en fråga: Kan man ha buffé mitt i vintern? För mig är buffé sommarmat.. Orsaken till frågan är följande: Om fyra veckor går maken och jag i avtalspension. Jag tycker det är värt att fira, det är lika stort som att ta studenten eller liknande. En milstolpe i livet som är värd att firas.
Grejen är den att jag vill inte stå i köket den dagen! Det har jag gjort tillräckligt många gånger, denna gången får det bli annorlunda.
Frågan är bara vilken sorts mat som passar? Något varmt borde man väl ha.
Har ni några förslag? Alla tips mottages tacksamt som man säger. Jag räknar med att vi blir ca 20 personer.

Hälsningar
Bee