Mellans kalla buffé

Jag lade spegelglas på ca 3 meter arbetsbänk i köket och dukade upp på det. Jag lade fram sparsamt av kött och räkor och fyllde på efterhand eftersom det vid öppet hus kan ta några timmar innan alla har kommit. De ingredienser jag angivit var det jag hade men du kan naturligtvis ändra till de ingredienser du vill ha.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 tunt skivade kycklingfiléer
  • 2 tunt skivade fläskfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 bit tunt skivad kassler
  • 2 kg räkor, oskalade
  • 1 meter rökt cognacswurst i snedskurna skivor
  • 3 kg potatissallad
  • Fetaoströra:
  • 200 g fetaost
  • 2-4 dl lätt crème fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Hummus:
  • 3 msk 100 % sesampasta
  • 380 g kikärtsdip
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ -1 citron pressad
  • Salt
  • Olivolja
  • Persilja
  • Olika sorters kex
  • 3 baguetter
  • 1 brieosttårta
  • Brödpinnar Twist ´n´snacks ost
  • Brödpinnar Twist ´n´snacks salt
  • 3 påsar á 125 g ostbollar färdigköpta
  • 1 paket bregott 600 g
  • 1 ananas
  • 2 citroner
  • 1 gurka till gurkspiraler
  • 2 liter jordgubbar
  • Kiwano
  • Kiwi
  • 1 kokosnöt
  • Kumquats
  • Körsbärstomater
  • 2 meloner, gärna olika sorter
  • 1 burk 240 g oliver med chili
  • 1 burk 240 g oliver med ansjovis
  • Pepino
  • Physalis
  • Rädisor
  • Selleristavar
  • Tamarillo
  • Vindruvor blå och gröna

Gör så här

  1. Börja dagen innan med att steka köttet. På så vis slipper du stekos på festdagen. Även hummus och fetaoströra bör göras dagen innan för mesta smak.
  2. Hummus:
  3. Blanda pastorna med övriga ingredienser. Häll lite olivolja över om du gillar det och garnera med persilja. Gott att dippa bröd eller grönsaker i.
  4. Fetaoströra:
  5. Mosa osten med en gaffel i fraichen och pressa i vitlöken. Krydda. God både som dip och sås.
  6. Kycklingfilén, stek dem i ugn ca 25 minuter i 200º. Pensla dem innan med smör eller olja, salt och peppar.
  7. Fläskfiléen, sätt ugnen på 150°. Putsa filén. Bryn den i en stekpanna med olivolja, salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen, 25-30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 70°.
  8. Skär kött och korv i tunna skivor och lägg det på små serveringsfat. Lägg räkorna oskalade i en skål. Häll potatissalladen i en skål och garnera den med blå vindruvshalvor.
  9. Placera ut hummus och fetaoströra i små skålar. Lägg fram olika kex och skär upp baguetterna. Placera brietårtan, ostbollarna och brödpinnarna bredvid.
  10. Gör en grönsallad och skär upp ett antal olika ovanliga frukter och placera ut dem snyggt.

Kommentarer

Vi gjorde det mesta till vår buffé av detta och det blev lika gott som det såg ut. Tack! :)
Vi var 25 personer som åt den eftermiddagen. En del tog slut och annat hade jag kvar som smörgåsmat dagen efter. De flesta tog lite av varje första gången och sen tog de av det de tyckte mest om, andra gången. Jag tog bort buffén vid 18-tiden och så serverade jag olika varmrätter vid 22-tiden när dansen hade pågått en stund och det behövdes fyllas på med krafter :-)
Hej,ser gott ut,undrar hur många det är beräknat för?
Vilken aptitretande bild, ser jätteläcker ut. Blir ju hungrig på kuppen.
Det ser så smarrigt ut ,en kanonfin bild.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…