Skrivet av saltakatten den 20 mar 2001
Här kommer en fryst, glassig och underbar variant på:Cheesecake.3 ägg3 dl vispgrädde2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker200 g philadelphiaostCa 7 degestivekexSmörj en rund form som har löstagbar botten. Krossa kexen fint, fint, genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över. Strö hälften av smulet på botten. Skilj äggulor och vitor åt.Vispa sammanäggulor, vaniljsocker, strösocker och ost i en bunke.Vispa grädden i en annan bunke. Vispa vitorna till hårt skum i en skål. Rör samman grädden med ost-äggmassan och vänd försiktigt ned äggviteskummet. Rör massan jämn och häll den i formen. Strö resten av kexsmulorna över.Frys i minst 12 timmar.Tag fram den några minuter innan serveringen så smakar den allra godast./ SaltaKatten
Det blir jättegott om man blandar i Dajmkulor i smeten innan man fryser den