Matmuffins med salami
Matmuffins med salami
Goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika.
Tid: 35 minuter
12 st
Du behöver:
3 dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
½ dl olja
1 ½ dl naturell yoghurt eller filmjölk
några soltorkade tomater
6 skivor salami
2 msk hackad färsk basilika
150 g fetaost
Gör så här:
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, olja, yoghurt eller fil och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela degen i formarna.
Hacka soltorkade tomater. Skär fetaosten i kuber och skär salamin i strimlor.
Tryck ner lite tomat, fetaost, salami och basilika i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 20 minuter