Jag letar och letar efter ett recept på hemmagjord marsipan med riven sötmandel. Jag vill alltså inte blanda i mandelmassa från butiken.
Jag har egentligen ett recept från min mammas farmor, fast det är lite oexakt: "oftast går det åt mer torrvaror än det angivna i receptet".
Jag har lyckats ett par gånger, fast jag har för mig att den marsipanen är svår att kavla, den blir för god och krämig på något vis. (Vätskan är utav margarin och vatten.)
Jag har också hört att marsipanen blir vitare ifall den görs på mjölk. Fast sådana recept verkar sällsynta, hittade dock ett som mäts med kaffekoppar. Men hur översätter man en kaffekopp till dl?
Nåt recept var nästan utan vätska, eller rättare sagt med äggvita. Kan Äggvita göra att marsipanen blir vitare? (Det borde det ju, frågan är ifall det blir gott?)
Min mammas farmors recept blir garanterat GOTT åtminstone!