Jag har alltid svartpeppar i pepparkvarn (och salt förstås...) men jag vet inte om det kan betyda vitpeppar. När jag själv lagar efter recept och det såtr peppar bara så brukar jag ta lite av varje, kan inte bli så fel ;)
Kanske hör detta inte riktigt hemma här {question} men jag slänger ut frågan ändå. Om det bara står peppar i ett recept hur vet man då vad det ska vara för peppar? Vad har ni i era pepparkvarnar?
Jag använder flingsalt, java svartpeppar, lökkrydda, vitlökskrydda, paprikapulver, chilipeppar, cayennepeppar, buljonger, & kalvfond. Har massor utav kryddor från Borgeby oxå som används frekvent.
Färsk basilika och chili, odlar alltid själv hemma.
Oregano, svartpeppar, harissa och muskotnöt har jag till nästan allt.
{dance}
lite kanel i köttfärsbiffarna är inte att leka med heller
Svartpeppar, vitpeppar och salt använder jag till det mesta.
Curry, koriander (frön,malda,torkade) och sichuanpeppar är gott till nästan allt.
Basilika, oregano, timjan och mejram är favoritörterna.
Och tack vare de inlagda recepten här på MK är även dragon en favorit.
Herbamare örtsalt & Tellicherripeppar har jag i allt. Hackad eller pressad vitlök ofta och gärna färsk vitlök. Herbamare ekologiska örtgrönsaksbuljong alternativt hemgjord buljong. Dragon, chiliflakes, cayenne, persilja där det passar :) Bannlyst är kryddblandningar och buljonger med glutamat och andra smakförstärkare.