Tråd:
Fläskkött

Inlägg

@bumbis

Nu kanske köttet är färdigt men en julskinka ska man låta gå till 65-70 grader så det blir nog bra. Den fortsätter ju att stiga något även efter.

@jimboz

Jag hittade en bloggare som har tiderna här
Steker du för länge så kommer den att rasa sönder som ett korthus..
http://beatricematmedmera.blogspot.com/2008/12/stektemperaturer.html

@the_mama97mia

Bra fråga... jag har inte alltid i kött-termometer när jag kör tjälknöl, låter den ju gå över natt i ugnen.
Men vill du vara säker så kör på 80 grader, det blir ju saftigt o gott ändå i saltlagen.
Tips - ha i timjan och äppeljuice i lagen, fina smaker.

@mormorinez

Jag gör tjälknöl på fläskstek. Räcker det med 70 gr. Var jag än tittar står det 80 gr för fläskkött.