Tråd:
Fråga om klumpar

Inlägg

@amica

Oki.. jag skulle slänga ihop en kycklinggryta..

Lade kyckling, lök o champinjoner i en gjutjärnsgryta tillsammans med lite olivolja, hällde på mjölk, buljong o lite kryddor. På med lock. Tanken var att kycklingen skulle kokas.
När mjölken kokade upp, tog jag av locket. Då var det små klumpar i grytan..
Jag hällde sedan i redning (mjölk o mjöl) samt soya.

Kan det ha blivit så eftersom jag inte hällde på redningen direkt?
Eller gjorde jag ngt annat fel?

Hur som helst, så blev det jättegott men det hade varit roligt att få reda på varför det blev som det blev.

Och tack för alla svar!

@the_mama97mia

Även en kort fråga kan ibland behöva en längre bakgrund? Hur exakt har du gjort?
Jag vet när jag gör sambal kotletter att det blir som grynigt av cr fr o soja. Ser inte så trevligt ut men smaken är inget fel på.

@ulrika91

Crème fraiche ska inte koka för länge i såsen, för då skär såsen sig och den blir smulig.

@amica

Jag har en riktigt kort fråga..

Varför kan det bli klumpar av mjölken när man gör tex en gryta?
Vad gör man för att undvika detta?

Samma sak har hänt då jag har använt creme fraiche en gång..

Vad gör jag för fel?