Fullkornsris är som det är. Även om det skiljer från sort och kvalitet.
Själv gillar jag att fräsa det i olja med lite lök och kryddor för att sedan koka det. Och det tar längre tid och kräver lite mer vatten än vanligt ris.
Det blir både godare och bättre. Jag fick tipset genom att läsa Anna Skippers nya bok, Mat med Tryck. Anna rekommendera att du tillsätter lite olja för att undvika att riset klibbar.
Dessutom går det på en bråkdel av tiden när man använder en tryckkokare och riset blir godare.
Jag skulle väldigt gärna vilja veta hur jag gör med fullkornsris för att inte få det att kännas som om man tuggar på gummipluttar.
M.v.h
Codliver
Man måste köpa bra kvalite är min erfarenhte, första gången vi köpte så köpte vi nåt storpack för inga pengar, det slängde vi efter ett försök. Sen har vi köpt uncle bens, det tycker jag funkar.
*skratt* gummipluttar? Nej förlåt... Jag har inte kört fullkornsris på ett tag, men minns att jag kokade det som vanligt o jag tyckte inte det var ngt problem? Barnen däremot reagerade. Negativt.
Har du testat att köra det mer som ett pastakok? Dvs mkt vatten, koka häftigt i typ tio min, sen häll av, och... sen lägger man en smörklick i botten av kastrullen, mkt låg värme, linnehandduk runt locket o låt stå 15 min. Som man kokar persiskt ris ungefär.