Tråd:
Grilla

Inlägg

@evaldo

Oj, det var många varianter på grillat.
Som sagt var, det går ju med vad som helst igentligen.
Jag brukar ibland göra grillspett med fläskfilébitar, champinjoner, minimajs och små minitomater det brukar bli gott om köttet får marinera lite innan.
Grilla på bara, man vet inte hur vädret blir framööver.(Y)

@zonale

Fläskfilé, kycklingfilé, fläskkotletter och lax är det vi grillar oftast. Grillat sidfäsk låter lockande.

@gillsan

:p Vi tycker det är gott med chibbar som är av fläskfärs på grillen och marinerat sidfläsk är kanon och grilla.(Y) Fisk i folie är också poppis.(Y)

@grodanochlillebror

Hos oss blir det ofta fläskfile, som alla andra så blir det även majs, champinjoner, lök, korv till barnen och när allt är färdig grillat lägger vi på rostfranska o rostar till den, gott med en macka till maten (Y)

@ensammamamman

Grillade färsbullar som man trär på grillspett. Färsen kryddas med en krydda som heter vegete (eller något liknande).

@jas65

Håller med dig Anitak
Höfta mera bland flinta stekarna
De e' gött me' grillat kött

@gnagett

Grillad flintastek skuren i smala skivor stoppade i pitabröd tillsammans med grönsaker och örtaoili eller annan god sås, det är smaskens det.

@jas65

Jag har varit mycket skeptisk tidigare till Flinta stekar men gör man det på rätt sätt när man grillar dem så smakar de faktisk bra. Jag brukar grilla dem i 40-60 minuter.

@mammairene

Vi är inte så förtjusta i flintastekar, tycker bara de smakar gris.....(N)
Här blir det varierat mellan korv, skinkschnitzel, kyckling, majskolvar, paprika, champinjoner, tomater och ibland fisk...

Gott att ha till är ju pastasallad eller potatissallad, potatisgratäng är ju itne så dumt men det orkar åtminstonde sällan jag med när det är varmt ute.....

@the_mama97mia

Glömde säga att potatis på grillen är hett här. Antingen "gammalpotatis" insvept i folie, ligger på i utkanten av grillen i ca 30-45 minuter, testar med sticka. Eller kokt färskpot, på spett! Jag älskar att göra ALLT på grillen. All mat menar jag...

@lilas

Vi grillar gärna fläskfilé o kycklingfilé, men även ganska ofta lax. Även grillspett med kött, korv (gärna nån starkare sort) o grönsaker är ju supergott!
Vi brukar ha flera olika, kalla dipsåser till och gärna potatis, som efter att man nätt o jämt kokat dom färdigt, läggs i ett foliepaket med vitlökssmör, salt o peppar och slängs på grillen tills dom fått fin färg. Nu blir jag hungrig....
Älskar härliga sommarkvällar med grillning o goda vänner!!!(Y)

@jas65

Här grillas det flinta stek om det skall grillas. Men skall det barbequas så blir det varje helg revbenspjäll eller 1,5 kilo högrev eller 1,5 kilo hel fläskkotlett utan ben. Fick min marineringsspruta denna vecka så det skall barbequas en stor bit till helgen med hickori spån.
Att tända grillen vid 11 tiden och barbequa till 20:00 tiden det är livet det.

Höfta mera bland fisk , grönsaker till olika kötträtter och alla goda marinader eller kryddblandningar (rubs) i sommar:)