Tråd:
Grön eller röd pesto

Inlägg

@smultronohallon

Jag använder stavmixer när jag gör min grönapesto. Kolla gärna mitt recept, är supergod

@soccermum

Skrivet av poffa den 7 mar 2010

[quote]Skrivet av asasto den 20 feb 2010

Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.

En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också.. [/quote]

Japp stavmixer funkar finfint :)

@ttj

Röd pesto är riktigt gott.
En enkel rätt är att blanda en burk med ca 5 dl grädde och hälla över förstekta kycklingfileer i bitar i en ugnsform med lite god riven ost ovanpå. Låt stå tills allt är genomvarmt och osten fått lite färg. Gott med ris till.

ICAs röda pesto innehåller dessutom inga nötter, tips till alla allergiker!

@ros

:$Ett förslag på grön pesto
Basilikapesto
Tips: använd olika örter,nötter, ostar mm

@flingsalt

Grön är godast!

Åh.. spaghetti, prosciutto, hyvlad parmesanost, färsk mozzarella, lite ruccola, cocktailtomater, olivolja och grön pesto på. Testa det! Underbart gott!(L)

@poffa

Skrivet av asasto den 20 feb 2010

Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.

En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också..

@mistys

Tycker grön är godast. Jag gillar att klicka peston på Pasta Carbonara. Kanske inte det rätta men jag gillar verkligen smaken av Pasta, bacon , äggstanningen och pesto (L)

@asasto

Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.

@schnitt

Självklart e det bäst med färsk basilika! :) Men köpepeston e verkligen inte dålig, inte ens hemköps egna är äcklig, även om jag föredrar Barillas ^^
I längden är det nog billigare och köpa färdig pesto, för man måste ju äga en mortel om man ska göra egen! Och det känns lite som pastamaskinen för mig. Är inte så hurtig att jag gör allt från scratch när jag kan kan köpa det i burk! Prisa burkarna :p

@asasto

Har testat de flesta sorterna och basilika är bäst som färsk (helst hemodlad och gärna sorten Mammuth el. vanlig storbladig sallatsbasilika , kallas även pestobasilika)) inte konserverad på burk.

För 30kr kan man få massor av hemgjord pesto speciellt ifall man odlar basilikan själv + har man ont om pengar kan man faktiskt även byta ut pinjenötterna mot solrosfrön det smakar ungefär likadant.

@schnitt

Skrivet av asasto den 19 feb 2010

Köpepesto är (N) den gröna köpepeston smakar åt höhållet (den borde inter ens få kallas pesto eftersom den inte smakar det minsta som riktig pesto) inte fräscht för 5öre och det går urlätt att göra sin egna pesto som faktiskt smakar gott.

Va har du köpt för konstiga märken? Det finns urgoda köpepeston som smakar minst lika bra som egengjord! Finger lickin good pesto för 30 kr!

@jimboz

Tyvärr så är det inte Italienarna längre som står för Pizzeriorna eller kvarterskrogen och det märks !

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr