Tråd:
Hemmagjord svagdricka

Inlägg

@pirkko

Finsk Sima har 0%.

@pirkko

Skrivet av popik den 20 mar 2009

Hittade detta på nätet
Siman
------------------------

27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst

blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..

detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...

tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....

Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...

-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..

Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg

Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.

Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.

Finsk Sima har inga %.

@popik

Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg

Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.

Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.

@popik

Hittade detta på nätet
Siman
------------------------

27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst

blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..

detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...

tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....

Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...

-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..

Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg

Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.

Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.

@perinmarino

Finns det någon som har ett recept på hur man gör egen svagdricka? Alternativt var man får tag på en "hemma bryggar kit"